Hoewel Kato nog studeert, droomt ze al van een carrière in de horeca. Als we haar vragen in welke horecazaak ze graag eens zou willen meedraaien, volgt het antwoord snel. “Zonder enige twijfel The Jane in Antwerpen. Het is een supermooi gebouw in een groene, rustige omgeving maar toch ook dichtbij de stad. Ik heb al veel verhalen gehoord over de goede werksfeer die er hangt. Ook de kok, Nick Bril, lijkt me een zeer vriendelijke man, die bovendien ook nog eens zorgt voor lekkere menu’s.”
Van sterrenzaak naar de jeugdbeweging: in het weekend ben je leiding bij KLJ Adegem. Komt je kooktalent daar van pas?
“Samen met mijn zus, die me heeft overtuigd om me aan te sluiten bij KLJ, bekijk ik altijd het menu voor op kamp. Door de coronamaatregelen afgelopen zomer moesten we de groep opsplitsen en ging er geen kookploeg mee. Toen heb ik het voortouw genomen om ervoor te zorgen dat alle voorbereidingen op tijd klaar zouden zijn.”
Wat is je lievelingsmaaltijd op kamp?
“Onze barbecue én ons luxe-ontbijt. Een barbecue is altijd gezellig, er heerst altijd zo’n leuke sfeer. Ons luxe-ontbijt bestaat uit pannenkoeken, mini-koffiekoeken uit de oven, vers fruit, yoghurt, fruitsap, warme chocomelk… Het is een moment waarop iedereen van tafel gaat met een goed gevulde maag.”
Kan je tot slot nog enkele kooktips meegeven voor op kamp?
“Doseer en budgetteer. Het is niet nodig om elk ontbijt alles te geven. Het hoeft niet élke ochtend én speculaas én hesp én choco én… te zijn. Wissel gerust af. Zo is iedereen elke ochtend nieuwsgierig naar wat er deze keer op tafel staat. Daarnaast kan je een keertje voor inkleding zorgen. Dek de tafels volgens de etiquetteregels en kleed jezelf alsof je in een driesterrenrestaurant gaat eten. Tot slot wil ik nog meegeven dat het niet erg is om eens een vieruurtje minder te geven. Dat vieruurtje kan je dan ‘opsparen’ om later bij het luxe-ontbijt te geven.”
Tekst: Jolande Guelinckx / foto: Jonas Smeulders