- Voor elke groep een appel en een ei
- Een keuken met materiaal
- Een lokaal met tafels en stoelen
Kook erop los
Over het spel
- ongeveer 3 uur
- 1 tot 99 spelers, 16 tot 35 jaar
- buiten (grote ruimte, groot)
Benodigdheden
Uitleg
SPELVOORBEREIDING
Inkleding:
Op voorhand moet je zelf niet echt voor een inkleding zorgen, het is de bedoeling dat de groepen hier zelf voor zorgen.
SPELVERLOOP
Groepsindeling:
De groep wordt in drie groepen verdeeld via snoepjes.
In een grabbelzak zitten drie soorten snoepjes, de personen die eenzelfde soort trekken vormen één groep.
Start van het spel:
Leg eerst uit wat de bedoeling is van het spel.
De groep wordt in drie verdeeld, elke groep zal voor een deel van de maaltijd zorgen.
Eén groep zorgt voor een voorgerecht, één groep zorgt voor een hoofdgerecht en de derde groep zorgt voor het dessert.
De leden krijgen enkel keukenmateriaal ter beschikking, wat er in het lokaal aanwezig is aan ingrediënten, kruiden, drank of tafelversiering mag niet gebruikt worden.
Om aan ingrediënten te komen zullen ze op appel en ei-tocht gaan.
Vanaf het moment dat de groepen verdeeld worden zal een wekker beginnen lopen. De leden krijgen anderhalf uur de tijd om te overleggen wat ze gaan klaarmaken, of het materiaal daarvoor aanwezig is en wie waarvoor gaat zorgen, om het eten klaar te maken en om het lokaal gezellig in te richten.
De groepen krijgen elk één appel en één ei mee.
Als de wekker afloopt moet iedereen aan tafel gaan zitten en er wordt gegeten aan de tafel zoals die erbij staat. Hier mag je best streng zijn: ligt er niet aan elk bord bestek, maar wel in het midden van de tafel mag dit niet gebruikt worden. Is het eten aangebrand of nog niet gaar, toch zal het zo opgediend worden.
Iedereen moet aan tafel komen, men blijft tijdens het voorgerecht niet in de keuken om nog snel het hoofdgerecht af te werken,…
De wekker wordt opnieuw gezet op een halfuur van het einde van de activiteit.
Speleinde
Als de wekker afloopt heeft de groep dus nog een halfuur om alles op te ruimen en het lokaal piekfijn achter te laten.