Skip to main content

KLJ Groot-Orsmaal speelde het spel 'Ouders versus leden'

Nationaal

25 januari 2022

Stiekem zijn we allemaal op zoek naar activiteiteninspiratie! Daarom delen we graag een jaarthema-activiteit mét getuigenis. Zo kunnen we samen onze leden van de leukste activiteiten voorzien. KLJ Groot Orsmaal speelde het spel voor de -12 ‘Ouders versus leden.

Hoe werkt het spel?

Je -12-leden die het tijdens een KLJ-spel opnemen tegen hun ouders? Dat kan niet anders dan spannend (en misschien ook wel een beetje grappig) zijn!  De leden en hun ouders spelen opdrachten tegen elkaar. De groep die op het einde van de activiteit de meeste opdrachten heeft gewonnen, is de winnaar.  

Wat zegt KLJ Groot-Orsmaal?

“Onze leden vonden het een megafijne activiteit, want op deze manier konden ze aan hun ouders laten zien waar ze hun tijd doorbrengen en wat ze allemaal kunnen. Ook de ouders hebben zich 100% gesmeten en hun jeugd herleefd. De band tussen de ouders onderling is bovendien merkbaar beter geworden. Het spelconcept is zeker voor herhaling vatbaar. We hebben hier en daar kleine zaken toegevoegd. Een aanrader is om een tafel te voorzien met drinken en hapjes”, zegt Emma Pareng van KLJ Groot-Orsmaal.

“Een tip die we nog willen geven, is om 1 spelleider te kiezen en om een liedje af te spreken waarbij iedereen weer verzamelt, anders moet je boven het gebabbel roepen (ouders kunnen ook goed babbelen). Probeer misschien 3 grote groepen te maken in plaats van 2, want zo heb je een groep voor leiding, een groep voor ouders en een groep voor leden. Je zou de activiteit zeker ook met oudere leden dan -12’ers kunnen doen.”

Wil jij ook 'Ouders versus leden' spelen?

Bekijk de speluitleg
Spel getest - Ouders versus leden