Van droom tot realiteit, jouw buitenlands kamp of buitenlands weekend staat of valt afhankelijk van de timing. Begin op tijd met het plannen en voor je het weet is jouw KLJ-afdeling aan het genieten van de zon in Kroatië of bergen aan het beklimmen in Zwitserland.
Buitenlands kamp of weekend
Wil je graag met jouw KLJ-afdeling op weekend of kamp in het buitenland? Dan vind je hier tips en tricks die je alvast op weg helpen.
Wil je graag met jouw KLJ-afdeling op weekend of kamp in het buitenland? Dan vind je hier tips en tricks die je alvast op weg helpen.
Onmiddellijk aan de slag
Weet je niet waar starten? Keuzestress tussen verschillende landen? Wegwijzer vzw biedt leerrijke workshops op maat aan over buitenlandse kampen. Graag zo een vorming van Wegwijzer volgen (minstens 4 personen aanwezig)? Stuur een mailtje naar international@klj.be. Op die manier wordt je vorming mogelijks terugbetaald door KLJ.
Volg een workshop van Wegwijzer
Wegwijzer vzw biedt leuke workshops aan over buitenlandse kampen. Vraag er zeker eentje aan. Zij komen graag naar jouw KLJ-lokaal.
Een kant-en-klaar buitenlands kamp
Toch liever iets kant-en-klaar? Bekijk dan zeker eens het aanbod van volgende organisaties.
- Jeka biedt kant-en-klare buitenlandse kampen aan en heeft contacten ter plekke als aanspreekpunt.
- Jint organiseert trainingen voor buitenlandse uitwisselingen.
- Bouworde neemt vrijwilligers mee naar buitenlandse projecten.
- Go Strange helpt je op weg als je iets in het buitenland wil doen, maar nog niet precies weet wat.
Tips om niet te vergeten!
Hou het financiële plaatje in de gaten
-
Stel een maximumbudget in.
-
Is het buitenland een must? Denk eens na over alle leuke dingen die alleen of ook in België kan doen. Dan is een buitenlands kamp misschien niet eens nodig.
-
Werk een afbetalingsplan uit en werk met schijven.
Denk aan de nodige documentatie
Wat mag je sowieso niet vergeten meenemen?
-
Voldoende verzekeringspapieren van KLJ (deze zijn ook beschikbaar in het Frans en Duits).
-
Draaiboek. (Tip: neem ook de contactgegevens van de ouders/voogden én de verschillende organisaties in op. Ook kopieën van reservaties, identiteitskaarten, tickets en ouderlijke toestemming zijn een aanrader om mee te nemen.)
-
Een ziektepas per deelnemer van zijn/haar/hun mutualiteit (de mutualiteit gaat vaak ook als eerste tussenkomen bij kosten).
-
Toestemming van ouders/voogden: deze papieren kan je aanvragen bij de gemeente en moeten door de ouders/voogden ondertekend worden.
Breng ook dit op tijd in orde om extra kosten te vermijden.
-
Internationaal paspoort en visum nodig? Zorg dat alle deelnemers dit tijdig aanvragen (duurtijd is afhankelijk per gemeente).
-
Andere munteenheid dan euro? Laat elke deelnemer op voorhand geld afhalen, want ter plekke is dat vaak duurder. Toch daar geld afhalen? Haal dan meteen een grotere som geld af, zodat je niet meerdere keren de toeslag voor afhaling moet betalen.
Extra handige linken
-
Nood aan inspiratie? De reisverslagen van Wegwijzer bieden een overvloed aan ideeën en inspiratie!
-
Wil je jouw handen uit de mouwen steken in ruil voor verblijf? Via Woofing kan dat!
-
Een realistische begroting maken op basis van de levenskost ter plekke? Numbeo to the rescue!